Természetközeli kikapcsolódást várnak a kitöltők a Csepeli közparktól

A Csepeli közpark használatáról 2021.06.30. és 2021.08.01. között mondhatták el a véleményüket az online kérdőívünket kitöltők. Összesen 1624 válasz érkezett be, emellett számos javaslat is jött, hozzájárulva ezzel a tervezési folyamat sikerességéhez. Köszönjük mindenkinek, aki élt a lehetőséggel és elmondta a véleményét. Az alábbiakban ismertetjük ezeket a visszajelzéseket.

A kitöltők többsége nem használná a parkot naponta, viszont, heti, vagy havi rendszerességgel már többen kilátogatnának. A válaszadók legnagyobb arányban tömegközlekedéssel vagy kerékpárral közelítenék meg az új parkot. Leginkább a felújított H7-es csepeli hévet részesítenék előnyben a kitöltők Csepel felől, hiszen többségük csepeli. A közpark tervezése során a Ráckevei (Soroksári)-Duna természeti értékeinek védelmét tartják a legfontosabbnak, de a rendezett zöldfelületek és a kapcsolat megteremtését is a Dunával kiemelt fontosságúnak gondolják a válaszadók.

Leginkább természetközeli kikapcsolódás és sétálás céljából keresnék fel a kitöltők a Csepeli közparkot. Emellett előszeretettel használnák egyéni sportolásra, közösségi összejövetelekre, valamint gyerekekkel játszótér és a park látogatására is. A kerékpáros infrastruktúra kiépítése szintén fontos elem, a kerékpárutakat és a gyalogos, kerékpáros hidakat használnák a leggyakrabban a park környékén. A sportra alkalmas kisebb méretű sportpályák közül kosárlabda, valamint röplabdapályákat látnának a parkban legszívesebben.

A válaszadók a különböző szolgáltatások közül a leginkább nyilvános illemhelyek létesítését támogatják, ezen kívül a kávézó vagy cukrászda, az étterem vagy büfé, illetve a sporteszközkölcsönzési lehetőségek azok, amit a legtöbben szeretnének.

A kapott válaszokat a Budapest Fejlesztési Központ a tervezővel közösen feldolgozza, és a lakossági visszajelzéseket beépíti a tervbe. Köszönjük a kitöltőknek, hogy válaszaikkal segítették megismernünk a számukra fontos szempontokat!

Amennyiben érdeklik az egyes kérdésekre adott válaszok megoszlása, töltse le az alábbi elemzést:

2021.11.11.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás