»

»

Új Duna-híd villamoshálózata

Új Duna-híd villamoshálózata

A Galvani utca vonalába a főágra, illetve a Soroksári-Duna fölé az Illatos út vonalába tervezett új hidak, továbbá a hozzájuk kapcsolódó utak eleve villamosvágányokkal együtt épülnek meg a Fehérvári úttól a Gubacsi útig, új összeköttetést biztosítva Buda és Pest villamoshálózata között.

Az új Duna-híd javítja a kapcsolatokat Budapest déli részei között, segíti az itt lévő barnamezős területek revitalizációját. Csepel most először kap közvetlen kapcsolatot a XI. kerület felé, valamint villamos is először lesz a szigeten. A kétvágányú, négy kilométeres pályán öt, akadálymentes megálló lesz:

  • Fehérvári út
  • Szerémi út
  • Budafoki út
  • Weiss Manfréd út – átszállási kapcsolat a H7-es hévre az újonnan épülő állomásnál
  • Soroksári út – átszállási kapcsolat a H6-os hévre az újonnan épülő állomásnál

 

Az, hogy a BKK pontosan honnan hová milyen viszonylatot fog itt közlekedtetni, csak később dől el. A legvalószínűbb egy olyan villamosjárat, amely a Határ út metróállomástól indul, és a Határ úton, illetve a Gubacsi úton éri el az új szakaszt. A Fehérvári útnál kapcsolat jönne létre a meglévő villamoshálózattal, és Újbuda központ, a Móricz Zsigmond körtér, a Villányi út, a BAH-csomópont, az Alkotás utca, a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy felé.

A hídakon és a fel-, illetve levezető szakaszokon közös buszút és vilamospálya épül, hogy a villamos mellett rugalmasan szervezhető új buszvonalak is kihasználhassák az új, zavartalan összeköttetést.

Térkép

villamos ikon
Új Duna-híd villamoshálózata térképen

Kulcsszámok

4 km

új villamospálya

5

új megállóhely

Főbb adatok

Típus

vasúti

vasúti

Fontosabb dátumok

  • 2021. március: a Közlekedés Kft. – TEN-T Zrt. – Arcus Mérnöki Iroda Kft. konzorciuma nyerte a tervezési közbeszerzést

Finanszírozás

  • hazai forrás

Hírek

Új Duna-híd látványterv

Indul a villamosvonal tervezése a Galvani hídon

Az új, kétvágányú, négy kilométeres villamospálya a budai Fehérvári úttól az új Duna-hídon és Észak-Csepelen át, továbbá a ráckevei-Duna-ági új hídon keresztül a pesti Gubacsi …

Tovább olvasom »
Új Duna-híd látványterv

Jobb közlekedést és kisebb belvárosi forgalmat várnak az emberek az Új Duna-hídtól

A belváros forgalomcsillapítását, jobb közlekedési kapcsolatokat, a környező területek fejlődését várják leginkább a válaszadók az Új Duna-híd megépítésétől – derül ki a Budapest Fejlesztési Központ …

Tovább olvasom »

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás