Bemutatjuk a Városliget környezetének közlekedésfejlesztési tanulmányterveit

Online fórumon mutatja be a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) február 21-én hétfőn 17:30-kor a Városliget környezetének közlekedésfejlesztéséhez kapcsolódó tanulmányterveket, így a Szegedi út vonalában tervezett új felüljáró és a kapcsolódó hálózatfejlesztések terveit. Fontos számunkra, hogy társadalmi egyeztetés formájában lehetőséget biztosítsunk az érintetteknek arra, hogy véleményükkel formálják és alakítsák a terveket és részletesen megismerhessék a tervezési folyamat aktuális állapotát, eredményeit. A fórumra azt követően kerülhet most sor, hogy a XIII. és XIV. kerületi képviselő-testületek állást foglaltak a tervezést érintő alapvető kérdésekben. Az eseményen résztvevők közvetlenül a tervezőknek és a BFK munkatársainak tehetnek fel kérdéseket a koncepciókkal kapcsolatban szóban és írásban.

A fórumon az érdeklődök megismerhetik a 3-as villamosgyűrű tervezett meghosszabbítását, a Rákosrendező vasútállomás felett átívelő, Szegedi úti felüljáró kialakítását, a kapcsolódó, tervezett közúti-, kerékpáros- és gyalogos hálózatot, valamint a Mexikói úti M1 metró végállomáshoz tervezett P+R parkolóházakról kialakított elképzeléseket.

A tervezett intézkedések alapvető célja a XIII. és XIV. kerület között közvetlen összekötés megteremtése, a közlekedési módváltás támogatása és a Városligeten áthaladó autóforgalom megszüntetése.

A Szegedi úti felüljáró fontos, régóta hiányzó kapcsolatot pótol a XIII. és XIV. kerületközpontok között és lehetőséget biztosít a 3-as villamosgyűrű meghosszabbítására, a közúti-, kerékpáros- és gyalogos átközlekedés feltételeinek javítására. A BFK által vezetett tervezésben nagy területen vizsgáltuk a közlekedési kapcsolatrendszert, számos további kapcsolódó elem tervezését elvégezzük.

A tervezett összesen 1500 férőhelyes két új P+R parkolóház lehetőséget biztosít a módváltásra a külső kerületekből és az észak-, illetve kelet-pesti agglomerációból autóval érkezők számára, hiszen ők a gépjárműveiket lerakva kisföldalattira, villamosra, buszra, vagy trolira szállhatnak át.

Az online fórum 17:30-kor kezdődik. A csatlakozáshoz szükséges linket a www.automentesvarosliget.hu/forum oldalon az esemény napján tesszük közzé. Előzetes regisztráció nem szükséges.

Várunk minden kedves érdeklődőt!

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás