»

»

Hungexpo-revitalizáció

Hungexpo-revitalizáció

Megújult, korszerűsödött, bővült a Hungexpo. Budapesten egy modern, jól működtethető rendezvény-, konferencia-, és vásárközpont jött létre. A nemzetközi konferenciaturizmus piacán ez megerősíti a fővárost, javul pozíciója Béccsel és Prágával szemben. Egy hangsúlyos megjelenésű fogadóépület, egy rugalmasan variálható kongresszusi központ és két új kiállítási csarnok épült, több másik pavilon megújult.

Konferenciaközpont, ikonikus fogadóépület

A Hungexpo-fejlesztés legnagyobb és egyben legösszetettebb épülete a 22 ezer négyzetméteres, összesen 4500 fő egyidejű tartózkodására alkalmas, CK jelű konferenciaépület, Közép-Európa legnagyobb ilyen építménye. A 2000 fős plenáris termet három részre lehet tagolni mobilfalakkal, de a rugalmasságot szolgálja az is, hogy a gépészet a székeket különböző sémában tudja átrendezni automatikusan és gyorsan. Lehetőség van a teljesen sík padlótól, a moziteremszerű, lépcsőzetesen emelkedő elrendezésen keresztül, a részben vagy teljesen nyitott széksorokkal berendezett, vagy akár székek nélküli terek kialakításáig sok variációra. A plenáris teremben a színpad mögötti felületet az ország legnagyobb LED-fala borítja. Ezer négyzetméteres regisztrációs tér, két szinten összesen 24, különböző méretű szekcióterem 3000 négyzetméteren, tetőterasz, 2500 négyzetméteres kiállítótér egészíti ki az épületet.

Egy új, emblematikus fogadóépület (F1) készült, a 7900 négyzetméter nettó összes alapterületű épület három szimmetrikus sziromból tevődik össze, pincéből, földszintből és két emeletből áll. A földszinti fogadó a vendégek érkezését szolgálja, itt találhatóak a pénztárak és beléptetőpontok. Az emeleten a Hungexpo-menedzsment és a munkatársaik elhelyezését szolgáló irodák és tárgyalók találhatóak. A homlokzati, háromszög-tagolású üvegfelületek nagysága 1300 négyzetméter. Infopultok, büfé, tárgyaló, egy kisebb konferenciaterem is van az épületben.

 

Új és megújult pavilonok

Két teljesen új pavilon is épült, az E pavilon kiállítási területe 7231, a H paviloné 5686 négyzetméter, utóbbi mobilfallal két részre osztható. A 40-es épületben egy 2000 adagos konyha épült föl cukrászattal együtt 1320 négyzetméter bruttó alapterületen, 54 négyzetméteres hűtőkamrával, 24 négyzetméteres mélyhűtőkamrával. Teljesen megújult két fontos pavilon, a 20 ezer négyzetméteres kiállítóterületű A, és a 6500 négyzetméteres B. Három kiállítócsarnok (D, F, G) kisebb felújítást kapott. Zöldebb lett az épületek környezet is, több mint száz fát ültettek. Új elektromos, 5G-s távközlési hálózat is készült, új közművek, utak, parkolók épültek.

A Hungexpo fejlesztését a terület tulajdonosa, az Expo Park Kft. rendelte meg és koordinálta. A kft. százszázalékos állami tulajdonú gazdasági társaság,  tulajdonosi jogait a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Az elkészült beruházások és fejlesztések üzemeltetője a Hungexpo Zrt., amely szervezi és rendezi a kiállításokat, konferenciákat és működteti az infrastruktúrát. A projekt tervezésére meghívásos pályázatot hirdetett az Expo Park Kft., amit a Finta Studio nyert meg. A kivitelezésre kiírt nyílt tendert a legalacsonyabb árat kínáló cég, a KÉSZ Zrt. nyerte.

Térkép

Fotók

Kulcsszámok

85 000 m²

kiállítási + konferenciaterület

2

új pavilon

7

felújított pavilon

104 000 m²

felújított zöldfelület

Főbb adatok

Típus

magasépítés

magasépítés

Partnerek

ExpoPark Kft.

ExpoPark Kft.

Fázis

folyik a kivitelezés

folyik a kivitelezés

Forrás

állam

állam

Fontosabb dátumok

  • 2019: a kivitelezés kezdete
  • 2021: átadás

Finanszírozás

  • hazai forrás

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás