Újabb Volánbusz-járatokon lehet kerékpárt szállítani

Június 16-tól a korábbinál sokkal több Volánbusz járaton lehet kerékpárt szállítani. A Mátra mellett egyebek között már Aggtelekre, Szilvásváradra vagy Tiszafüredre is indul kerékpárszállító busz, de a szolgálatás bővítésnek köszönhetően megyeszékhelyek, így Eger vagy Miskolc is elérhető lesz bringás járattal.

Járatonként 3 bicikli szállítható az autóbuszok hátfalára szerelt kerékpárszállítókon. Egy útra 990 forint a kerékpárjegy. Az összecsukható kerékpárok továbbra is szállíthatók a poggyásztérben.

Idén a következő járatokon is lehet biciklit szállítani egyes megállók között:
1020-as járat, Budapest–Pásztó–Mátraverebély–Salgótarján
1044-es járat, Budapest–Gyöngyös–Fallóskút
1045-ös járat, Budapest–Gyöngyös–Mátraháza–Kékestető
1046-os járat, Budapest–Gyöngyös–Bükkszék
1049-es járat, Budapest–Gyöngyös–Verpelét–Eger
1050-es járat, Budapest–Gyöngyös–Eger–Mezőkövesd–Miskolc
1054-es járat, Budapest–Eger–Szilvásvárad–Kazincbarcika–Aggtelek–Jósvafő
1066-os járat, Budapest–Gyöngyös–Heves–Abádszalók–Karcag
1068-as járat, Budapest–Gyöngyös–Heves–Tiszafüred

Fontos, buszonként legfeljebb három bicikli fér el, és nem tetszőleges megállókban lehet fel vagy leszállni kerékpárral, hanem csak előre meghatározott pontokon, hiszen a kerékpárokat a sofőr szereli föl a buszra és ő is veszi le. A szolgáltatással érintett megállók felsorolása itt:
https://www.volanbusz.hu/…/sajtokozlemenyek/hir/38859
.
A kerékpárszállítás további feltételeiről a Volánbusz oldalán lehet tájékozódni: https://www.volanbusz.hu/…/poggyasz-es-csomagszallitas

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás