Új éjszakai járatok a budai agglomerációban

Június 18-án szombat hajnaltól új éjszakai járatok indulnak Budapestről a Zsámbéki medence településeire. A fejlesztésnek köszönhetően sűrűbben, félóránként lehet eljutni busszal a Széll Kálmán térről Budakeszire, az új járat pedig Budakeszi érintésével halad tovább a budai agglomeráció településeire.

A Nemzeti Közlekedési Központban megtartott egyeztetések után a Technológiai és Ipari Minisztérium számos régióban rendelt meg a Volánbusz Zrt.-től a korábbinál bővebb, az utasok számára kedvezőbb menetrendet a nyári főszezon indulásától.

A Zsámbéki medence térségében új járat indul 922B jelzéssel, így a meglévő 922-es járattal együtt már 30 percenként indulnak buszok péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszakákon Budakeszire. Az új, 922B járat továbbmegy, Budakeszin át Pátyra, Telkire, Budajenőre, Perbálra, Tökre, Zsámbékra közlekedik.

A Budakeszire óránként járó 922-es 17 évvel ezelőtt jött létre. Most adódott a lehetőség a továbbfejlesztésre, sűrűbb szolgáltatással Budakeszire és új kapcsolatokkal a budai agglomeráció további települései felé.

Az új, 922B járatok 0:48 és 2:48 órakor a Széll Kálmán térről indulnak kékbuszként és tovább közlekednek Zsámbékig Páty–Telki–Budajenő–Perbál–Tök útirányon át, ezzel új éjszakai hazajutási lehetőséget biztosítva az érintett településeken lakóknak Budapestről. Visszafelé Zsámbékról 2:00 órakor indul a jövőben agglomerációs éjszakai járat a fővárosba.

Az éjszakai járatokon a Volánbusz regionális járataira megváltott bérletei is érvényesek a megjelölt viszonylatokon belül. Vonaljegyből egy is elég végig a Széll Kálmán tértől Zsámbékig, sőt az agglomerációs részre (például budapesti bérlet mellé) kedvezményes jegyek is válthatók.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás