Pest-Buda Udvar: a tradíció és a fejlődés vonzásában

Fókuszban a főváros fejlesztése, a klímaváltozás hatása, a zöldítés fontossága a 30. Művészetek Völgye Fesztivál kapolcsi Pest-Buda Udvarában. Kiállításokkal, zenével, gasztrokalandokkal színesített olyan esti programokkal, mint a Grecsó fivérek közös estje vagy a Kaukázus koncert.

Immár több éves hagyomány folytatásaként jelenik meg a Pest-Buda Udvar a Balaton-felvidéken, Kapolcson és a környező településeken tartandó Művészetek Völgye Fesztiválon, amely idén ünnepli 30. évfordulóját.

Akik ellátogatnak a Miniszterelnökség támogatásával létrehozott Pest-Buda Udvarba, képet kaphatnak arról, milyen fejlesztések valósultak meg az elmúlt egy évtizedben, mekkorát fejlődött Budapest. Melyek azok a fejlesztések, amelyek folyamatban vannak, továbbá megismerhetik a kormányzat további Budapestet érintő fejlesztési terveit.

Az idén július 23. és augusztus 1. között rendezett összművészeti fesztiválon a folyamatban lévő zöld fejlesztéseket helyeztük a Pest-Buda Udvar programjainak középpontjába.

A látogatókat az elmúlt tíz évben megvalósult és tervezés alatt álló budapesti zöld fejlesztéseket bemutató kiállítás várja. Ezek közül kiemelkedik az új Galvani-hidat bemutató kiállítás és makett.

A Pilisi Parkerdő Erdővarázs sátrában az erdőkkel, a Magyar Faápolók Egyesülete sátrában pedig a fák életével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, gyermekek, felnőttek egyaránt.

Számos érdekes kerekasztal-beszélgetés is várja az érdeklődőket, amelyeken a legaktuálisabb városfejlesztési kérdésekről hallhatunk neves szakértőktől. Sőt, az idén a Pest-Buda Udvar ad helyet a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kerekasztal-beszélgetésének, valamint a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség népzenei programjainak is.

Igazi csemege lehet az érdeklődők számára a régi Budapestet bemutató archív filmek sora, valamint a főváros természeti szépségeit felvonultató természetfilmek vetítése.

Napközben több gyermekkoncert várja a kicsiket, akik képességfejlesztő játszóházba is mehetnek. A nagyobbak sakkoktatáson vehetnek részt. A tíz nap alatt gyermekmegőrző is rendelkezésre áll az udvar látogatói számára.

A Pest-Buda Udvarban töltött időt étkezési lehetőség, budapesti kávépörkölők kávéinak bemutatója, valamint kényelmes függőágyak, babzsákfotelek és árnyékos udvarrészek teszik vonzóvá a látogatók számára.

Az estéket könnyűzenei koncertek zárják.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás