Pafféri Zoltán a MÁV-Volán csoport új vezetője

Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. eddigi elnök-vezérigazgatója vette át a MÁV-Volán-csoport vezetését június 16-ától. A MÁV-ot 2018 és 2022 között vezető Homolya Róbertnek a cégcsoport vezetői jelenlétében Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára köszönte meg az elmúlt négy évben végzett munkáját, a vasúti járműflotta fiatalítása, a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetének és csarnokának megújítása, a Volánbusz integrációja terén elért eredményeket.

Pafféri Zoltán korábban csaknem 10 évet dolgozott a vasúti szektorban, a MÁV vezérigazgatóságán, a MÁV és a GYSEV igazgatósági tagjaként, majd vezette a Budapest-Belgrád vasútvonal hazai szakasza megépítésére létrehozott projektcéget. Helyettes államtitkárként az állami vállalatokért, köztük a nemzeti vasúttársaságért is felelt.

2020 ősze óta volt a Volánbusz vezetője, feladatait a buszos cég élén átmenetileg megbízott elnök-vezérigazgató veszi át.

Pafféri Zoltán állami és cégvezetőként is jelentős szerepet vállalt az összesen 57 ezer munkavállalót foglalkoztató országos közlekedési szolgáltatók integrációjában. Vezényletével érezhetően felgyorsult a Volánbusz flottájának megújítása. A megkezdett beszerzések eredményeként 2022 végéig a járműpark majdnem felét fiatalabb, korszerűbb buszok váltják fel. A teljes állomány korábban rohamos elöregedése megfordult, az előzőleg 13 év fölé nőtt átlagéletkor még idén 8 évre csökkenhet.

Az újonnan életre hívott Nemzeti Közlekedési Központ segítségével egységes, vonzó és versenyképes kínálat biztosítására törekszünk a magyarországi közösségi közlekedésben közösen a MÁV-Volán-Csoport új vezetésével.

A Technológiai és Ipari Minisztérium minőségi, ügyfélközpontú, hatékony, elérhető árú és környezetbarát szolgáltatásokkal kíván még több utast meggyőzni a vonatozás, buszozás előnyeiről. E célok valóra váltásában számítunk a kormányzati jártassággal és vállalati tapasztalatokkal egyaránt rendelkező Pafféri Zoltán munkájára a nemzeti vasúttársaság élén.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás