Felmérés a kerékpározási szokásokról

Ismét kérdőíves felmérést indított a Budapest Fejlesztési Központ, amelyben az agglomerációban élők közlekedési szokásait és kerékpározási hajlandóságát próbáljuk feltérképezni. Ebben az ingázásról is véleményt lehet alkotni. Az előző, szeptember közepén indított kérdőívben az agglomerációs kerékpározás feltételeinek a javítására lehet javaslatot tenni két interaktív térkép segítségével, a mostani kérdőívben pedig kifejezetten az ingázási és közlekedési szokásokról érdeklődünk.

A felmérés része a Kerékpárforgalmi Hálózatfejlesztési Stratégiának, amelyet a Budapest Fejlesztési Központ a Magyar Kerékpárosklubbal együttműködésben készít. Célunk, hogy pontos képet nyerjünk az agglomerációban élők utazási tapasztalatairól, szokásairól, és azonosítsuk, milyen fejlesztésekre mutatkozik igény. Ez a kutatás kifejezetten a hétköznapi ingázókra, a közlekedési célú kerékpározókra – vagyis akik hetente legalább egy-két alkalommal használják kerékpárjukat – koncentrál. A kérdőív főleg a jelenlegi szokásokra, az úthálózattal való elégedettségre és a jövőbeli tervekre, változtatási hajlandóságra vonatkozik. Több célcsoportot szeretnénk elérni, így az agglomerációból Budapestre vasúttal, autóbusszal és személygépkocsival ingázókat – ideértve az átszállókat – és a helyi lakosokat is, akik helyben vagy a közeli települések között vesznek igénybe kerékpárt közlekedési okból.

A felmérésben összesen 33 kérdésre lehet választ adni, emellett kifejezetten ebben a témában lehet véleményt alkotni. Mindez segítséget jelent nekünk az elővárosi közlekedés fejlesztésében, és előre lendíti a tervezést is. A kérdőívet 2021. október 10-éig lehet kitölteni. Köszönjük az együttműködést!

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás