140 új jármű érkezik a Volánbuszhoz!

Újabb fiatalítás a Volánbusz járműflottájában: összesen 140 új, légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztató berendezéssel és USB-töltőkkel felszerelt autóbusz érkezik az országos Volán-hálózatba. A beruházással a Volánbusz még vonzóbbá teszi a közösségi közeledést az egyénivel szemben.

A közbeszerzési eljárást eredményes lezárását követően a Volánbusz várhatóan június közepén – a közbeszerzési jogorvoslati határidő lejártát követően – szerződést köt a nyertes cégekkel. A buszbeszerzést a járművek élettartama során teljes egészében a Kormány finanszírozza a Technológiai és Ipari Minisztérium és a jövőben a Nemzeti Közlekedési Központ által megrendelt helyközi közszolgáltatás útján.

A Kravtex Credobus által Magyarországon gyártott 100 darab Credobus Inovell 12 típusú jármű 73 utas egyidejű szállítására alkalmas. A korszerű, kényelmes és környezetbarát autóbuszokon nagy kapacitású poggyászteret vehetnek igénybe az utasok. Jellemzően Nógrád megye térségében és az észak-keleti országrészben állnak majd forgalomba az új járművek.

Az Omnibus 40 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú járművet szállít a Volánbusznak, ezek a legkorszerűbb, Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral készülnek és várhatóan Nyugat-Magyarországon állnak forgalomba. Ez a típus is 73 utast tud szállítani, az autóbuszokba a Mercedes a legfejlettebb vészfékasszisztenst, az Active Brake Assist 5-t építi be. Ez ebben a kategóriában világelsőként az Intouro típuscsaládban mutatkozott be: a vezetéstámogató biztonsági rendszer már a gyalogosokat és a kerékpárosokat is érzékeli, és szükség esetén akár vészfékezéssel igyekszik elkerülni az álló vagy mozgó személyekkel, akadályokkal az ütközést.

A Volánbusz az elmúlt években Pafféri Zoltán elnök-vezérigazgató vezetésével megindult jármű-fiatalítási programjában eddig csaknem 1800 új autóbuszt vásárolt, és idén további sok száz új jármű beszerzését tervezi. Így év végéig a Technológiai és Ipari Minisztérium által megrendelt helyközi buszflotta állományának 45 százaléka megújulhat és a flotta átlagéletkora 8 évre csökkenhet.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás