Fürjes Balázs köszöntője

Fürjes Balázs köszöntője

Dr. Fürjes Balázs

Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár

Budapest nemzeti erőforrás és lehetőség. Számomra Budapest építése több mint munka – személyes ügy. Lekötelezettje vagyok a városnak, és munkámmal igyekszem meghálálni, amit Magyarország fővárosától kaptam.

Budapest fejlesztése a mindenkori városvezetés és a mindenkori kormány közös feladata. Budapest nem lehet csatatér, fejlődése, építése mindannyiunk közös ügye és érdeke. Ezért a fővárosiak joggal várnak együttműködést a kormánytól és Budapest vezetésétől, elutasítva a háborút. Párbeszédre törekszünk a Fővárossal, értelmes vita és megoldáskeresés – ez a receptünk.

Célunk egyszerű, átlátható: jobb tömegközlekedés, kevesebb dugó, tisztább levegő, klímabarát és élhető városi környezet. Ehhez három kulcs van: közlekedésfejlesztés, az otthonteremtés és a városi zöldfelületek növelése. A kormány gyakorlatias megoldásokat keres, amikor folyamatosan fejleszti Budapestet.

A Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) a kormány Budapest-politika szakmai műhelye. Feladata a városépítésben való közreműködés, a kormányzati közlekedéstervezési, várostervezési munka elvégzése, a fővárosi önkormányzattal való együttműködés, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa támogatása, részben döntéseinek végrehajtása.

Azt is szem előtt tartjuk, hogy Budapest nem csak a belvárosból áll. A főváros minden része, minden elővárosa és minden polgára egyenrangú. A külső kerületek és az agglomeráció lakóit is megilleti a jó közlekedés, a jó életkörülmények.

A BFK létrehozásával a kormány a budapestiek érdekében végzett fejlesztési feladatait új szervezeti keretbe szervezte. Nem kíván gyámkodni a fővárosi önkormányzat felett, a demokráciában a kormánynak nem dolga számonkérni a neki nem alárendelt önkormányzatot.

Számos fejlesztésben adunk gólpasszt a fővárosi önkormányzatnak, csak be kell lőni a ziccert. Amennyiben élnek a lehetőséggel, közösen leszünk sikeresek, hiszen Budapest, egy igazi sikertörténet, amely nélkül nincs sikeres és erős Magyarország.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.

Megszakítás